Новини

На Вінниччині на хабарі викрили посадовця

12 грудня 2022, 11:27

Підозрюваний обіцяв сприяння в отриманні групи інвалідності військовослужбовцю. Послугу оцінив у 3000 доларів. 

Як ідеться на сторінці Поліції Вінницької області, керівника однієї зі служб затримали у Вінниці під час отримання ним 1000 доларів США від колишнього військового. Зловмисник обіцяв останньому «допомогти» отримати групу інвалідності. 

"Злочинну діяльність посадовця задокументували слідчі обласного главку спільно з працівниками Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.", - йдеться у повідомленні.

Зловмисник за винагороду у розмірі 3000 доларів США обіцяв колишньому військовому позитивно вплинути на одного членів комісії Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи членів та отримати ним групу інвалідності. 2000 доларів США чоловік мав передати одному із членів комісії, а 1000 доларів США залишити собі. 

Підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання. Гроші вилучили.

"За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). За це передбачено позбавлення волі строком до восьми років з конфіскацією майна. Чоловіку повідомлено про підозру. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою можливістю внесення застави 214 000 гривень", - йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування в ході якого встановлюються особи, які можуть бути причетними злочину.

Поділитися :