Новини

На Вінниччині нетверезий водій наїхав на нетверезого пішохода

9 серпня 2023, 16:13

Зловмисник та постраждалий були знайомими, між якими відбувся конфлікт під час застілля.

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, ДТП трапилась 8 серпня в Северинівській територіальній громаді о 21.16. Напередодні двоє знайомих пиячили. Після застілля між ними відбувся конфлікт, в ході якого 53-річний чоловік сів за кермо автомобіля Renault Kangoo і наїхав на 46-річного односельчанина.

Попередньо відомо, що пішохід погрожував водієві набити його, а водій наїхав на односельця та зіткнувся з електроопорою, коли різко натиснув на газ.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримав вже 46-річний пішохід. Його доставили до місцевої лікарні. 

За результатами освідування учасників події: у крові пішохода виявлено 1,37 проміле, а у водія 1,26 проміле. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

"За фактом автопригоди відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння). За таке правопорушення передбачено покарання - позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.", - коментують в поліції.

Фото: ГУНП у Вінницькій області

Поділитися :