Новини

На Вінниччині першу дозу вакцини Covishield/AstraZeneca вже отримали 1800 медичних працівників

15 березня 2021, 12:15

Це 80% від загальної кількості медпрацівників, що лікують коронавірусних хворих.

Про це 12 березня під час брифінгу повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко.  За її словами, ситуація із рівнем захворюваності на коронавірусну інфекцію залишається напруженою як у Вінницькій області, так в цілому по Україні. За минулу добу у Вінницькій області зареєстровано 940 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Рівень завантаженості ліжок з підтвердженим COVID-19 або з підозрою у 28 опорних лікарнях області складає 71 %, і 50 % ліжок з підведеним киснем, які розраховані на цих пацієнтів, також заповнені.

"Розповсюдження інфекції можна зупинити. Це носіння маски, миття рук, невідвідування місць скупчення людей. І другий шлях попередження інфекції - це вакцинація. З 24 лютого у Вінницькій області розпочата вакцинальна кампанія проти коронавірусної інфекції. Ми отримали 17 800 доз вакцини Covishield/AstraZeneca. Це якісна, безпечна, ефективна вакцина для того, щоб попередити захворювання на коронавірус", - розповіла Тетяна Бондаренко.

Тетяна Бондаренко  також зазначила, що в області працюють 9 мобільних бригад, які спеціально пройшли відповідне навчання по використанню вакцини та організації вакцинальних сесій. В закладах охорони здоров’я області вакцинацією охоплено 80 % тих, хто підлягає вакцинації на першому етапі.

"Сьогодні ми вже маємо 1800 вакцинованих медичних працівників. Це працівники екстреної медичної допомоги, мобільні бригади. Хочу сказати, що всі медичні працівники, які працюють в мобільних бригадах, пройшли вакцинацію. Вже на 80% охоплені вакцинацією ті, хто лікують коронавірусних хворих. І розпочали вакцинацію працівників закладів охорони здоров'я тих, хто не включені до переліку ковідних лікарень. Але які також ведуть прийоми і стаціонарно лікують пацієнтів Вінницької області", - зауважила Тетяна Бондаренко.

Як зауважила посадовиця, на часі – формування списків інших пріоритетних груп, які підлягають вакцинації на наступному етапі  – а це люди віком 80  і старше. Записатися на вакцинацію можна через застосунок в телефоні «Дія» та за номером 0800602019.

"Пункти щеплень будуть базуватись в Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Їх адреси можна подивитись на сторінці Міністерства охорони здоров'я України. Записатись можна, незалежно від того, де заключена декларація з сімейним лікарем", - додала Тетяна Бондаренко. 

Тетяна Бондаренко наголосила, що саме вакцинація дасть змогу захиститися від вірусу.

Заначимо, станом на 15 березня кількість вакцинованих медиків становить 2220 осіб. Про це йдеться на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

Поділитися :