Новини

На Вінниччині планують створити ще 6 додаткових пожежних команд

27 березня 2024, 13:41

Зараз в області працює в цілодобовому режимі 30 місцевих та 9 добровільних пожежних команд. До них планують додати ще шість - в кожному районі області.

Як зазначається на сторінці Головного управління ДСНС України у Вінницькій області, відповідне рішення прийняли під час розширеного засідання робочої групи щодо розвитку підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони на Вінниччині. 

Розроблений план заходів на 2024 рік поступово реалізується, до координації діяльності залучаються всі структурні підрозділи Головного управління. Учасники затвердили алгоритм заходів, необхідних для найскорішого створення розгалуженої мережі пожежних формувань в області. Зокрема, порядок передачі будівель та споруд в комунальну власність територіальних громад, а також надлишкової техніки та спорядження від ДСНС до підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони, проведення відповідного фахового навчання вогнеборців та добровольців.

Головний рятувальник області Руслан Шевчук акцентував, що задля активної роботи в даному напрямку необхідно провести ряд робочих зустрічей з начальниками військових районних адміністрацій та головами територіальних громад.

Слід зазначити, що утворення нових підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони сприяє забезпеченню належного рівня безпеки людей на територіях і об’єктах громад регіону та є надійною підтримкою роботи професійних рятувальників ДСНС.

Фото: ГУ ДСНС України у Вінницькій області 

Поділитися :