Новини

На Вінниччині поліція затримала підозрюваного у викраденні та спробі зґвалтування 11-річної дівчинки

3 вересня 2021, 13:13

56-річний чоловік змушував дитину пити алкоголь, душив і погрожував вбивством. 

Як повідомляють на сайті Національної поліції у Вінницькій області, підозрюваного, неодноразово судимого за насильницькі та майнові злочини зловмисника, затримали 2 вересня.

До поліції близько 19:30 звернулась матір 11-річної дівчинки. Жінка розповіла, що односелець у своєму будинку незаконно утримує її дочку. Дівчинку нетверезий зловмисник зустрів на вулиці села (у Могилів-Подільському районі), коли вона поверталась додому від подружки. Пригрозивши фізичною розправою, він змусив дитину сісти у коляску його мотоцикла та їхати з ним.

Односельці, які бачили дівчинку з дорослим чоловіком, зателефонували її батькам. Коли рідні прибігли до будинку зловмисника і зрозуміли, що він зачинився з дитиною і нікого не впустить – одразу зателефонували до поліції. Поліцейські вибили двері та звільнили малолітню заручницю. На місці події криміналісти вилучили речові докази, що свідчать про злочинні дії затриманого.

"Зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, в тому числі – за спробу зґвалтування. Дитині, яка намагалась втекти від насильника, і який змушував її пити алкоголь, душив та погрожував вбити, наразі надають допомогу психологи", – розповів начальник Могилів-Подільського районного відділу поліції Василь Ободовський.

Зловмисник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування) та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. За такий злочин передбачено покарання – до 15 років ув’язнення. 

Поділитися :