Новини

На Вінниччині реорганізували існуючі підрозділи поліції

29 грудня 2020, 16:02

Також на базі наявних підрозділів утворили два районних управління поліції. Зміни у штатній структурі поліції відбулися після адміністративного поділу області на шість адміністративних районів.

Як повідомив радіо "Місто над Бугом" начальник головного управління  Нацполіції у Вінницькій області Іван Іщенко, на Вінниччині на базі наявних підрозділів створили два районних управління поліції - Вінницьке та Гайсинське. Вони почнуть працювати з четвертого січня. Зміни в штатній структурі поліції відбулися після адміністративного поділу області на шість адміністративних районів. Також у новому році  розпочнуть працювати чотири районні відділи поліції – Могилів-Подільське, Жмеринське, Тульчинське та Хмільницьке. 

"Вже до їх складу, до цих базових підрозділів, будуть входити 11 відділень поліції і також 9 секторів поліцейської діяльності. Ці зміни були проведені у зв'язку з тим, що була адміністративна реформа в державі", - розповів Іван Іщенко.

У Вінницькому районному управлінні поліції, яке почне працювати з нового року, створено окремий підрозділ Протидії домашньому насильству. Там реагуватимуть на повідомлення вінничан про домашнє  насильство і разом з соціальними службами надаватимуть допомогу потерпілим.

"Превентивна поліція впроваджує разом з міською радою так званий "реєстр насильників". Це буде, я думаю, на законодавчому рівні підтримано. І в нас вже буде більш серйозна протидія саме домашнім насильникам", - додав Іван Іщенко.

Поділитися :