Новини

На Вінниччині рятувальники провели спільні навчання з лісниками

27 квітня 2023, 11:47

Щороку бійці ДСНС проводять навчання спільно з лісниками задля підвищення рівня пожежної безпеки на території лісових господарств та масивів.

Як повідомляють на сайті ГУ ДСНС Вінниччини, 27-го квітня навчання такого типу провели в смт Крижопіль. Для того щоб відточити професійні навички з гасіння лісових пожеж, ГУ ДСНС Вінницької області залучили фахівців філії Тульчинського ЛМГ та райагролісу та місцеву пожежну команду селища Брацлав. 

"За тактичним задумом, в лісопосадці виникла умовна пожежа, яка через сильний порив вітру швидко розповсюджувалась. Прибувши на виклик, рятувальники та працівники лісового господарства оперативно локалізували та ліквідували загоряння, показавши злагодженість дій і готовність до гасіння таких пожеж", - зазначають в ДСНС.

Завершальним етапом навчаннь стало проведення рятувальниками методичного заняття з працівниками лісового господавства під час якого лісникам нагадали правила безпеки життєдіяльності.

"Такі заходи мають на меті перевірити готовність підрозділів ДСНС та лісників до злагоджених дій у випадку виникнення пожеж в природних екосистемах", - додають в ДСНС.

 

Фото: ГУ ДСНС Вінницької області

Поділитися :