Новини

На Вінниччині СБУ затримала проросійського агітатора, який виправдовував злочини в Бучі

30 січня 2024, 11:53

48-річний житель Вапнярки активно підтримував повномасштабне вторгнення та спростовував воєнні злочини російських терористів.

Як повідомляють в Управлінні СБУ у Вінницькій області, для розповсюдження проросійських наративів колишній працівник одного з стратегічних підприємств «Укрзалізниці» використовував власний акаунт у фейсбуці. Там він розміщував «дописи», в яких заперечував збройну агресію рф проти України та героїзував російських військовослужбовців.

Крім того, фігурант переконаний, що росія виконує «благородну» роль, а українці не розуміють «справжніх» намірів москви.

Кремлівський агітатор називав «інсценуваннями» масові вбивства і катування людей у Бучі намагаючись "відбілити" російських катів. Він цілеспрямовано підбурював українців «виконати Мінські домовленості», а також «розганяв» фейки про ситуацію на фронті.

"В результаті санкціонованого обшуку вилучено мобільний телефон та ноутбук, що використовувались для скоєння злочину. Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)", - коментують правоохоронці.

Колаборанту загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.


Фото: Управління СБУ у Вінницькій області

Поділитися :