Новини

На Вінниччині син екснардепа-регіонала замовив вбивство місцевого депутата

10 серпня 2023, 11:50

Батько затриманого є колишнім народним депутатом VII скликання від забороненої «Партії регіонів» та чинним депутатом Жмеринської міськради від забороненої «ОПЗЖ».

Про це інформують на сайті ДБР. 

Кілька місяців тому у батька замовника вбивства загострився конфлікт з іншим депутатом через блокування розгляду місцевою радою його особистих та бізнесових питань. Вони були пов’язані із відведенням земельних ділянок під будівництво.

Син вирішив «допомогти» батьку та намагався організувати замовне умисне вбивство іншого депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради. Замовник знайшов посередників. За вбивство він пообіцяв заплатити 8,5 тисяч доларів США.

У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановчі фото, які посередник продемонстрував замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали організатора.

"Затриманому повідомлено про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України). Досудове розслідування триває. Встановлюється можлива участь батька затриманого – екснардепа-регіонала в замовленні вбивства", – інформують в ДБР.

Поділитися :