Новини

На Вінниччині студентів почали вакцинувати від ковіду

8 вересня 2021, 17:10

Першими вакцинуються понад 700 майбутніх медиків.

Як повідомила "Місту над Бугом" регіональна координаторка з вакцинації Тетяна Бондаренко, студенти Вінницького національного медичного університету переконані, що вакцинація проти Covid-19 – єдиний метод запобігти важкому перебігу хвороби. Протягом чотирьох днів у Центрі вакцинації, який працює на першому поверсі адмінбудівлі "Книжки", планують імунізували до 700 студентів. Вже отримали щеплення понад 200 студентів-медиків, які виявили бажання добровільно убезпечити себе, своїх рідних, однокурсників та друзів від небезпечної хвороби.

175 тисяч мешканців Вінниччини повністю вакцинувалися від ковіду. З початку вакцинальної кампанії в області зроблено понад 409 тисяч щеплень. 234 тисячі людей отримали першу дозу. За темпами вакцинації населення Вінниччина входить в десятку областей-лідерів. Вакцин достатньо, тож усі охочі можуть звертатися до свого сімейного лікаря чи до Центрів масової вакцинації і робити щеплення. Також Тетяна Бондаренко нагадала, що громадян вакцинують у будні та вихідні. Зробити щеплення від COVID-19 можуть усі охочі віком 18+.

"Вакцини зараз достатньо, тому треба звертатись до сімейного лікаря, щоби отримати інформацію, де саме в амбулаторії працює пункт щеплення і часи його роботи або в Центри вакцинації населення. Інформація про їх роботу є на сайті Департаменту, на нашій сторінці у Фейсбук, на сайті Міністерства охорони здоров'я. Тобто ми намагаємось якомога ширше поінформувати населення", – розповіла Тетяна Бондаренко.

За словами Тетяни Бондаренко, мобільні бригади щодня активно працюють з колективами освітніх закладів області для того, аби максимально провакцинувати тих, хто ще не отримав щеплення. Від ситуації з вакцинацією освітян залежатиме те, як навчатимуться школярі та студенти з 1 жовтня – дистанційно чи в звичайному режимі. Нагадаю, за рішенням уряду, у "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" зонах, зможуть працювати лише ті навчальні заклади, в яких вакцинувалися 80% співробітників.

Фото: Фейсбук/Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА

Поділитися :