Новини

На Вінниччині триває реєстрація на основну сесію ЗНО 2021

24 лютого 2021, 13:05

Вона розпочалась 1 лютого і триватиме до 1 березня включно.

Як зазначила в ефірі радіо "Місто над Бугом" директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, цього року учасники ЗНО мають під час реєстрації вказати мету проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Це отримання результату ДПА для здобуття повної загальної середньої освіти або отримання результату ЗНО для вступу до закладу вищої освіти. Це дозволить без перереєстрації учасників забезпечити реалізацію будь-якої моделі проведення ЗНО у 2021 році, яку обере держава. 

"І це дозволить без перереєстрації учасників забезпечити будь-яку модель реєстрації. Що я маю на увазі? Минулого року випускники були звільнені від державної підсумкової атестації через коронавірусну хворобу. Цього року до цього часу цього не передбачалося, але у Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт про відміну і цього року ДПА", - повідомила Оксана Яценко.

Нагадаємо, цьогоріч Міністерство освіти і науки України спільно з Українським центром оцінювання якості освіти у грудні 2020 року запропонували на розгляд Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної ради України різні моделі проведення ЗНО в 2021 році з урахуванням епідемічної ситуації в Україні. Однією з таким моделей було передбачено скасування обов’язкової державної атестації у формі ЗНО для здобувачів повної загальної середньої освіти. Члени Комітету ухвалили спільне рішення перенести розгляд цього питання на першу половину березня, коли можна буде доволі точно спрогнозувати епідеміологічну ситуацію на період проведення основної сесії ЗНО. Водночас директорка департаменту освіти Оксана Яценко рекомендує цьогорічним випускникам не хвилюватися, а реєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

"Рекомендую не хвилюватися цьогорічним випускникам, реєструватися для участі в ЗНО, уважно заповнювати реєстраційні форми, обирати перелік навчальних предметів і звертати увагу на ті предмети, які передбачені в правилах прийому до вступу до вузу і обов'язково писати мету складання", - додала Оксана Яценко.

Для того аби взяти участь у реєстрації на ЗНО-2021, потрібно зайти на сайт Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, там створити реєстраційну картку, підготувати комплект реєстраційних документів та подати його особі, яка відповідальна за реєстрацію в закладі освіти, де навчається випускник. Зазвичай це заступник директора. Нагадаємо, основна і додаткова сесії ЗНО 2021 проходитимуть на Вінниччині з 21 травня по 16 липні.

Поділитися :