Новини

На Вінниччині викрили незаконний «бізнес» з продажу підакцизних товарів

4 вересня 2023, 15:14

У місяць обвинувачені продавали до 2 тисяч літрів алкогольної продукції, заробляючи на цьому близько 100 тисяч гривень. 

Як повідомила на своїй Фейсбук-сторійнці Вінницька обласна прокуратура, 42-річного жителя Вінницького району та двох його посібників судитимуть за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинене організованою групою). 

Зловмисник створив організовану групу з метою зберігання, перевезення та збуту підакцизних товарів у січні цього року. В цьому йому допомагали його знайомі 41 та 52 роки. 

Організатор робив замовлення в "оптовика" і купував алкогольні напої у тетрапаках ємністю 10 літрів та полімерних пляшках ємністю 1,5 л, спирт в бочках по 200 літрів, а також незаконно виготовлені цигарки. Отриману нелегальну продукцію злочинці зберігали у підсобних приміщеннях, після чого продавали по магазинах та МАФах на території Вінницького району.  

Під час обшуків у правопорушників виявили та вилучили автівку, на якій розвозили товар, 4280 літрів фальсифікованого алкоголю в тетрапаках та пластиковій тарі, а також 1900 літрів спирту. 


Фото: Вінницька обласна прокуратура

Поділитися :