Новини

На Всеукраїнському турнірі вінницькі самбісти вибороли призові місця й отримали подарунок від Буданова

26 березня 2024, 12:17

Вінничани посіли третє місце в командному заліку. 

Як зазначається на інстаграм-сторінці Вінницької обласної федерації самбо, у столиці 23 березня відбувся Всеукраїнський турнір з самбо імені Героя України, офіцера ГУР Назара Боровицького. У змаганнях взяли участь понад двісті юнаків і дівчат, віком до 16 років, з усієї України. Зокрема 41 спортсмен з Вінницької області.

Спеціальний подарунок від керівника ГУР Кирила Буданова за кращий виступ на турнірі отримав вінницький спортсмен Володимир Дніпровський.

«Володимир виступав у ваговій категорії 49-кг у двох розділах - спортивне та бойове самбо. У бойовому самбо він зайняв перше місце, а в спортивному – друге. Тому за кращий виступ йому передали ніж від Кирила Буданова. Вітаю Володимира і його тренера Олега Бузовського», - зазначив Ярослав Калетюк.

Турнір імені Героя України присвячений другій річниці спецоперації, завдяки якій вдалось продовжити оборону оточеного Маріуполя на Азовсталі.

У березні та квітні 2022 року з оточеного Маріуполя вдалось врятувати 85 поранених українських оборонців, доправити підкріплення, медикаменти, озброєння, засоби зв’язку. Шість результативних бойових вильотів до Маріуполя.

Назар Боровицький – учасник спецоперації, командир групи. 5 квітня 2022 року він у складі групи евакуації вдруге вилетів на допомогу гелікоптеру, який повертався з Маріуполя і подав сигнал SOS. На жаль, борт, де перебував розвідник-спецпризначенець, росіяни також підбили. Назару Боровицькому посмертно присвоєно звання Герой України із удостоєнням ордена «Золота зірка».

Фото: Вінницька обласна федерація самбо

Поділитися :