Новини

Нацгвардієць з Вінниччини готується до ІІІ Європейських Ігор

2 травня 2023, 14:14

Змагання пройдуть у Кракові з 21 червня по 2 липня. Марат Крижанський виступатиме у складі збірної України з дзюдо.

Про це Марат розповів Суспільному Вінниця.

Спортсмен родом із Іллінців, з 2020 року він – нацгвардієць військової частини 3008. Тренується Марат ввечері після служби, за кілька тижнів до змагань виїжджає на збори до Києва. 

"Перед змаганнями на збори роблять звільнення, але після змагань повертаюсь в частину і працюю, як і всі військовослужбовці", – розповідає Марат. 

У березні Марат переміг на турнірі Rome European Open 2023, який проходив у Римі. Гвардієць провів 5 сутичок зі спортсменами із Туркменістану, Швеції, Італії, Іспанії та Франції. Це була перша перемога на турнірі такого рівня для Марата. 

"Найскладніша сутичка була з представником Франції. Це був фінальний поєдинок. На основному часі ніхто нікого не кинув, ніяких оцінок не було. І за дві хвилини це був голден скор, я кинув його на ваза-арі і здобув золото. Дуже важкий турнір, але настрій тренерів, настрій команди допоміг здобути перемогу", – каже Марат Крижанський.

Наразі військовий працює над технікою кидків, падіння та фізичною витривалістю.

Як зазначає Марат, їздити на змагання важливо і під час війни, і, якщо доведеться вступити у двобій з представниками рф, Україну не підведе. Міжнародна федерація дзюдо допустила спортсменів з росії та білорусії до змагань під нейтральним прапором. Відповідне рішення ухвалив Виконавчий комітет IJF. 

"Ставлюсь негативно, тому що всі спортсмени, які будуть брати участь у чемпіонаті світу, є представниками силових структур в росії. Якби теоретично так склалось, то я би, звісно, вийшов і хотів би перемогти спортсмена з росії", – каже Марат.

Фото: Суспільне Вінниця 

Поділитися :