Новини

Наступив на протипіхотну міну: вінницькі поліцейські врятували 70-річного пенсіонера на Харківщині

3 листопада 2022, 10:31

Одинокий чоловік на невеличкому шматку землі неподалік квартири вирощував для себе городину. Там дідусь і наступив на міну.

Як повідомляють на сайті Нацполіції у Вінницькій області, хоча та територія ще не була обстежена вибухотехніками, все ж чоловік не раз вже ходив туди й назад, тому і цього разу йшов сміливо.

"Чи то оступився, чи трохи зійшов зі звичного маршруту та на жаль, це повернення стало трагічним", - кажуть у поліції.

Після спрацювання міни дідусь упав і самостійно пересуватись не міг, втратив частину стопи. Його крик почули сусіди. Перелякані люди прибігли до правоохоронців з проханням допомогти.

У недавно звільненому від окупантів селі досі відсутній мобільний зв’язок. Тому поліцейські, поспішаючи до пенсіонера, по рації передали колегам, аби ті викликали швидку у село.

"На лавці біля під’їзду багатоповерхівки поліцейські надали йому домедичну допомогу та, не гаючи жодної хвилини, на руках занесли пораненого дідуся у службовий автомобіль й поїхали на зустріч лікарям, які їхали із Харкова", - йдеться в повідомленні.

На півдорозі малорухомого пенсіонера поліцейські передали медикам. Наразі життю дідуся нічого не загрожує, він у лікарні, а вибухотехніки зведеного загону тим часом завершили проводити розмінування села.

Поділитися :