Новини

Наймасштабніший український кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» святкує своє 10-річчя

8 червня 2023, 13:09

Цього року він проходитиме у гібридному форматі – у кінотеатрах та онлайн.

Офлайн-програму ювілейного кінофесту можна буде переглянути з 30 червня і до 9 липня у кінотеатрах 10 українських міст: Київ, Львів, Вінниця, Житомир, Дніпро, Луцьк, Одеса, Полтава, Хмельницький та Чернігів. У Вінниці кінострічки демонструватимуть у «СінемаСіті». Як зазначила у коментарі «Місто над Бугом» координаторка «Чілдрен Кінофест 2023» у нашому місті Софія Чонка, вже відкрито реєстрацію на кіноперегляди  для організованих груп дітей. Реєстрація на індивідуальні перегляди буде відкрита згодом.

"З 30 червня по 9 липня у Вінниці відбудеться дитячий кінофестиваль «Чілдрен Кінофест 2023». Щодня сеанси починатимуться о 10:00 у кінотеатрі «СінемаСіті». Для групок реєстрація у координатора «Чілдрен Кінофесту». Індивідуально зареєструватися можна за тиждень до кінофестивалю, групи можуть реєструватися, починаючи з 1 червня", - каже Софія Чонка.

У Міжнародному конкурсі фестивалю — сім різножанрових європейських стрічок для різних вікових категорій. З програмою фестивалю можна познайомитися тут.

Також, у межах фестивалю відбудуться позаконкурсні покази світової класики від Аґнєшки Голланд «Таємний сад» (7+) та пригодницького фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» (7+). Для онлайн-перегляду організатори підготували спеціальну ювілейну програму — добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років. Також, у  кінотеатрах і в онлайн-форматі будуть показані фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу, який всьоме проходить у межах фестивалю. Послом ювілейного Чілдрен Кінофесту став Євген Філатов — музикант, композитор, аранжувальник, продюсер, член Європейської кіноакадемії, композитор та ведучий YouTube-проєкту «Як звучить Україна»,  саундпродюсер ONUKA та батько трирічного Олександра.

"Під час 10-о, ювілейного «Чілдрен Кінофесту» дітки зможуть подивитися українське фентезі та 6 фільмів з інших країн Європи, що увійшли в міжнародну конкурсну програму найбільшого дитячого кінофестивалю України. Музикант Євген Філатов став почесним амбасадором події", - додала пані Софія.

«Чілдрен Кінофест» – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Він був започаткований з основною метою: виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. Вхід на всі покази — безкоштовний, за попередньою реєстрацією 098-667-84-28.

Поділитися :