Новини

Один з найбільших у світі: у Вінниці почалось будівництво заводу з виробництва лижного спорядження HEAD Group

12 травня 2021, 15:36

Він передбачає створення для вінничан понад тисячу нових робочих місць.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, цей проект знаковий не лише для міста та регіону, а й для всієї країни. Близько 80 млн євро інвестицій, 43 тис. кв м виробничих об’єктів, понад тисяча нових робочих місць для вінничан до 2023 року – такими є плани інвестора, Міжнародної компанії HEAD Group.

"Пам’ятаю, як у 2019 році на місці майбутнього заводу була закладена символічна капсула. І сьогодні тут вже працює будівельна техніка. З нетерпінням очікую, коли з конвеєра вийде спортивне спорядження "Made in Vinnytsia" під всесвітньо відомим брендом. Вінницю ще більше знатимуть як місто, комфортне для бізнесу та інвестицій", – зауважив Сергій Моргунов.

Завод буде розташований на території індустріального парку "Вінтер Спорт" по вулиці Немирівське шосе.

За словами міського голови, співпраці з лідером спортивної індустрії передувала системна робота. У 2016 році місто створило Вінницький індустріальний парк для приваблення великих інвесторів. Вже у 2018-ому підписали з компанією HEAD Меморандум про порозуміння щодо будівництва заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту. Згодом було створено індустріальний парк "Вінтер Спорт". І зараз продовжується підсилення трьох індустріальних парків якісною інфраструктурою.

"В інтересах громади мати на своїй території високотехнологічне виробництво. Завод HEAD – це нова точка промислового зростання для нас. Вдячний нашим партнерам з HEAD, що обрали саме Вінницю! Міська команда і надалі буде робити усе необхідне для успіху цього інвестиційного проекту", – додав міський голова.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :