Новини

Офіс туризму Вінниці анонсує новий тур "Дива ботаніки та загадки історії"

7 липня 2023, 12:40

Екскурсія, запланована на 16 липня, охопить Київську та Житомирську області. 

Як інформують на Офіційному туристичному сайті міста, спершу на учасників туру очікує "Добропарк" поблизу Мотижина на Київщині. Дендропарк загальною площею в 300 гектарів відкрився три роки тому та запам'ятається туристам своїми мальовничими озерами, лавандовою галявиною, самшитовою долиною, садом петуній та полями ліатрісу. 

Наступна зупинка відбудеться вже на Житомирщині. Це історико-культурний комплекс "Замок Радомисль". На початку XX сторіччя у цій місцевості був збудований млин, який у 2000-х почали реконструювати і виявили, що під ним є рештки фундаменту значно давнішньої споруди. За поширеною версією це була Радомишльська папірня, засновником якої вважається архімандрит Києво-Печерської лаври Єлисей Плетенецький. На території комплексу йому встановлений пам’ятник.

Також тут ви побачите Музей української домашньої ікони XVII- XX віків. Зазначимо, що це найбільший музей ікон у Східній Європі, а його експозиція предметів християнського мистецтва «Душа України» - найбільша християнська експозиція у нашій країні.

Початок екскурсії заплановано на 7:00 16 липня. 

Місце зустрічі: Київська, 8 (навпроти Центрального автовокзалу)

Щоб доєднатися до туристичної групи або детальніше проглянути маршрут поїздки, переходьте за посиланням.


Фото: Офіс туризму Вінниці

Поділитися :