Новини

"Операція "Новорічна ялинка": у Вінниці мобільні групи перевіряють законність реалізації новорічних дерев

23 грудня 2020, 16:59

Наразі представники Держекоінспекції виявили 7 браконьєрів, які змушені заплатити штраф у розмірі 7 тисяч гривень. 

Як зазначив у коментарі радіо "Місто над Бугом" Станіслав Вовк, начальник пресслужби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, Держекоінспекція спільно з Вінницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства у грудні 2020-го проводить операцію "Новорічна ялинка". Її мета - запобігати проведенню самовільних рубок, безконтрольного перевезення та реалізації ялинок. 

Новорічні деревця, які реалізовуються вроздріб та гуртом, обов’язково мають бути марковані біркою зі штрих-кодом або самоклейними стрічками зі штрих-кодом. Наразі мобільні бригади провели 123 рейди та виявили 7 браконьєрів, які незаконно зрубували ялинки.

"57 мобільних бригад працює в області з 7 грудня. Провели 123 рейди станом на сьогоднішній день. Виявили 7 браконьєрів ялинкових. Вони отримали штраф у розмірі 7 000 гривень і компенсували шкоду, нанесену природі", - зауважив Станіслав Вовк.

За словами Станіслава Вовка, у Вінниці до новорічних свят уже реалізовано 10 тисяч 100 ялинок, це 67% від загальної кількості, які заплановані під реалізацію цьогоріч:

"План на цей рік - 15 400 штук реалізувати, вже реалізували 10 100 штук - 67 процентів. Ми можемо реалізувати по дозволах, які ми отримали від Державної екологічної інспекції. Ми взагалі маємо ялинку на площі 4 тисячі гектарів, ми можемо Україну засипати образно висловлюючись. Але держава регулює цей процес, і ми отримали дозволи на 28 тисяч на цей рік", - прокоментував Станіслав Вовк.

Держекоінспекція та Вінницький лісгосп просить громадян та керівників підприємств, які здійснюють заготівлю та реалізацію новорічних дерев, дотримуватись норм чинного природоохоронного законодавства та купувати тільки промарковані ялинки.

Поділитися :