Новини

"Опитування": "Українська стратегія Гройсмана" проходить до Парламенту, а її лідер потенційний учасник президентських перегонів

5 січня 2021, 13:26

Менше, ніж за місяць політична сила Володимира Гройсмана подолала електоральний бар'єр і проходить до Верховної Ради наступного скликання.  

Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили в телефонному режимі протягом 2-4 січня. Опитування відбувалось серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Згідно з результатами дослідження, партія прем’єр-міністра України (2016-2019) Володимира Гройсмана "Українська стратегія Гройсмана" долає електоральний бар’єр і проходить до Верховної Ради наступного скликання. За цю політсилу готові віддати голоси 5,7% серед тих, хто готовий голосувати й визначився з вибором. Додамо, що за результатами попереднього опитування, у цієї політсили було 4,8% підтримки українців. Водночас у парламентському рейтингу лідирує партія "Слуга народу", яку готову підтримати 21,6% виборців. Тоді як за партію "Опозиційна платформа - За життя" проголосували б 17,4%, партію "Європейська солідарність" - 14,5%, партію "Батьківщина" - 10,9%.

Президентський рейтинг Володимира Гройсмана наразі становить 6,1% серед тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. Очолює рейтинг Зеленський. Якби вибори відбулися найближчим часом, то його підтримали б 26,2%.

Показово, що згідно з даними дослідження, у другому турі зустрілися б чинний президент Володимир Зеленський і народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко, оскільки в останнього наразі 16,6% підтримки. У Петра Порошенка - 13,3%, Юлії Тимошенко - 10,5%.

Водночас дослідження соцгрупи "Рейтинг" показало, що більше половини опитаних українців (52%) очікують, що 2021 рік буде кращим за попередній. 27% респондентів не чекають змін у новому році, а 18% вважають, що 2021 рік буде гіршим за 2020. Найкращі очікування - у молоді та жінок.

Поділитися :