Новини

Основна сесія ЗНО для вінницьких абітурієнтів розпочнеться 21 травня

18 травня 2021, 14:21

Першим для випускників стане тестування з хімії. Цей навчальний предмет обрали лише 216 осіб.

Як розповіла "Місту над Бугом" Людмила Марцева, заступниця директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, цьогоріч для проходження ЗНО У Вінницькій області зареєструвались 15 тисяч 691 абітурієнт. Найбільше серед них (8 тисяч 400 осіб) – це випускники шкіл. 2 з половиною тисячі – учні закладів професійно-технічної освіти, півтори тисячі зареєстрованих – випускники шкіл минулих років. В області створено 73 пункти тестування, більшість з них розташовані у Вінниці. 

- Наступним предметом (24 числа) будуть іноземні мови: німецька, французька, іспанська. І 25 – найбільше за кількістю учасників – це англійська мова. Тут, звичайно, пунктів тестування більше, зареєстрованих теж понад 4 тисячі учасників. І такі найбільш масові предмети розпочинаються 28 травня: математика, де зареєстровано 11 184 учасники. Українську мову і літературу здаватиме майже 10 тисяч учасників, а українську мову – понад 4 тисячі школярів.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з тринадцяти навчальних предметів. Кожен зареєстрований учасник мав можливість обрати для написання тесту щонайбільше п’ять навчальних предметів. Зокрема, 4 червня майбутні абітурієнти складатимуть тест для історії України. А це понад 11 з половиною тисяч осіб. Результати учасників зовнішнього тестування з усіх предметів оголосять не пізніше 30 червня.

– Серед учасників Вінницький регіональний центр зареєстрував 20 осіб з особливими освітніми потребами, тобто їм будуть створені різноманітні додаткові умови, визначені медичними працівниками. Це може бути переміщення на інвалідному візку, і тому таких дітей ми закріплювали за 1-м поверхом, їм відповідно до медичного висновку дають додаткових 30 хвилин роботи над тестовим зошитом. У нас є перекладачі жестової мови, які будуть допомагати двом особам, у яких порушення слуху. У нас достатньо велика кількість дітей-діабетиків, які будуть мати при собі різноманітні медичні засоби. Абсолютно всім регіональний центр створить потрібні умови.

Людмила Марцева нагадала, що тестування проходитиме з дотриманням протиепідемічних вимог, соціальної дистанції, використанням санітайзерів  і обов’язкового температурного  скринінгу усіх учасників ЗНО. Осіб з ознаками респіраторної інфекції не допускатимуть в аудиторії. Вони зможуть пройти тестування під час додаткової сесії, у період з 29 червня до 14 липня.

Поділитися :