Новини

Остання цьогоріч: у Вінниці погасять марку "Щедрик. Carol of the Bells"

22 грудня 2022, 13:19

Марка вийде у продаж 23 грудня тиражем у 200 000 примірників. 

Як повідомляють на офіційному сайті Укрпошти, поштова марка "Щедрик. Carol of the Bells" є заключною в циклі марок, випущених Укрпоштою в 2022 році. Погашення спеціальним штемпелем "Перший день" 23 грудня відбудуться в Києві на головпоштамті та у Вінниці.

Випуск поштової марки приурочено 100-річчю з моменту презентації музичного твору "Щедрик" на сцені в Карнегі-Холі в Нью-Йорку. Ескіз до поштової марки, конверта "Перший день", художньої картки та штемпеля "Перший день" створив заслужений художник України Миколай Кочубей.

"Митець зобразив на ескізі ластівку, про яку співають в обрядовій пісні. Саме ця пташка в українській міфології та культурі є втіленням весни, добра та відродження. Ластівка несе на своїх крилах радість і щастя, а також летить до господи, аби провістити щасливий та багатий рік для родини", - йдеться на сайті.

Придбати поштовий випуск "Щедрик. Carol of the Bells" можна, починаючи з 23 грудня у всіх міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Поділитися :