Новини

Патрульна поліція поінформувала вінничан про нові штрафи за порушення правил дорожнього руху

17 березня 2021, 17:01

Їх запровадили в Україні з 17 березня.

Як розповіла в коментарі радіо "Місто над Бугом" речниця управління Патрульної поліції Вінниччини Тетяна Плахотнюк, якщо водій напідпитку, тричі  упродовж року, сяде за кермо автомобіля, то у нього конфіскують транспортний засіб. Також йому доведеться сплатити штраф у розмірі 51 тисячі гривні.

"Якщо водій вперше протягом року сідає за кермо в нетверезому стані, це відповідальність за частиною 1 статті 130 Адмінкодексу. Тут передбачено 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування автомобілем на 1 рік. Якщо таке повторюється вдруге протягом року, штраф буде 34 тисячі гривень з позбавленням права керування автомобілем на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого", - розповіла Тетяна Плахотнюк.

Також підвищили штрафи за втечу водія з місця  дорожньо-транспортної пригоди. Для них передбачена адміністративна відповідальність у вигляді  штрафу в розмірі 3 тисяч 400 гривень або позбавлення права керування автівкою від одного до двох років. У випадку, якщо велосипедисти чи пішоходи, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, створять аварійно небезпечну ситуацію на дорозі, то їм теж доведеться сплатити 850 гривень штрафу.

"Зараз уже скасовано необхідність залучати свідків під час оформлення поліцейськими матеріалів за статею 130 Адмінкодексу за умови застосування поліцейськими засобів фото- та відеозйомки. Коли патрульні зупиняють водія напідпитку, їм уже не потрібно свідків шукати, головне - зафіксувати на фото-, відеозйомку. Скасовано необхідність залучати понятих під час оформлення патрульними і муніципальними інспекторами з паркування будь-яких тимчасових затримань транспортного засобу за умови ведення фото- чи відеофіксації таких порушень", - додала Тетяна Плахотнюк.

За перевищення водієм швидкості  руху більш ніж 20  кілометрів за годину,  передбачена  адмінвідповідальність у  вигляді штрафу. Його розмір – 340 гривень. Якщо водій перевищить швидкість більше 50 кілометрів за годину, то йому доведеться сплатити одну тисячу 700 гривень.

Поділитися :