Новини

Переселенцям у Вінниці надійшла гуманітарна допомога від Міжнародної організації з міграції

14 жовтня 2022, 16:23

Загалом 4 тонни гуманітарної допомоги від Агентства ООН з питань міграції передали у шелтер, де наразі проживають вимушені переселенці. 

Як повідомляють у міській раді, за понад сім місяців повномасштабного вторгнення вінницькі шелтери, розташовані на базі гуртожитків та закладів освіти, прийняли понад 45 000 переселенців з охоплених війною областей України. Для більшого комфорту людей, які проживають в школі, передали матраци, гігієнічні набори, пральні порошки, рушники та багато інших засобів для підтримання особистої гігієни.

"Станом на 13 жовтня, у закладі проживає 87 ВПО. Найбільша кількість людей, які перебували у цьому шелтері сягала 160. Щоб облаштувати тимчасовий прихисток у закладі освіти залучались великою підтримкою міжнародних організацій, міської влади, волонтерів та небайдужих громадян. Завдяки підтримці у шелтері встановлені душові кабіни, пральні машини, холодильники та інша небхідна техніка. Наразі отримали черговий транш допомоги саме від Міжнародної організації з міграції вагою 4 тонн.  Ми дякуємо МОМ за таку вагому підтримку", - зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Довідка: Міжнародна організація з міграції (МОМ) розпочала свою діяльність в Україні у 1996 році. По всій країні МОМ забезпечує комплексну відповідь на гуманітарні потреби мігрантів, внутрішньо переміщених осіб, репатріантів та приймаючих громад шляхом надання прямої гуманітарної допомоги, діяльності з розвитку та різноманітних інших зусиль.

Поділитися :