Новини

Перетворити ідею на прибутковий бізнес: вінницьких ІТ-спеціалістів запрошують взяти участь у 1UP StartUp

28 вересня 2021, 14:48

Водночас взяти участь у хакатоні можуть активні люди з ідеями проривних інноваційних продуктів та сервісів, які можуть стати успішними на глобальних ринках

Хакатон - це платформа для комунікації ІТ-стартаперів з потенційними інвесторами. Наразі заявки на участь подали 15 команд. Як йдеться на сторінці заходу у Фейсбук, групи з 2-3 людей протягом 6 годин працюватимуть над ідеями IT стартапів (e-commerce, fintech, розумні залізяки (роботи, дрони etc), телемедицина, дистанційне навчання та ін.) розрахованих на глобальні ринки. Як розповів "Місту над Бугом"  організатор заходу Дмитро Парпальос, заявки на участь ще розглядають.

«Ми створюємо теплу спільноту, платформу для комунікацій, яка об’єднає різних талановитих людей з різних напрямків: це і молодь може бути, і студенти, і працівники з ІТ-середовища. Тому що у мене є знайомі в багатьох цих колах і я зрозумів, що вони не знають один одного і треба їх об’єднувати, знайомити. Треба давати талановитій молоді можливість реалізовувати проєкти тут у Вінниці», - розповів Дмитро Парпальос.

Учасники з допомогою експертів та менторів від партнерів та з вінницького IT community розроблятимуть:

  • формулювання ідеї та прототип продукту;
  • дослідження ринку та конкурентів;
  • опис бізнес-моделі;
  • презентацію стартапу.

«Хакатон» - це, в принципі, змагання. Такий формат, який налаштований на те, що кілька команд працюють над своїми проєктами і презентують це перед глядачами і журі. В нас не технічний «Хакатон», а в нас бізнес-хакатон, тому взяти участь в ньому може будь-хто, в кого є крута ідея з інноваційною складовою і потенційно масштабована на глобальні ринки. Триває «Хакатон» цілий день, він складається з двох частин. В першій частині команди спільно з експертами по заданій нами методиці або скрипту, розробляють 5-тихвилинну презентацію, і в другій частині вони перед журі та глядачами презентують свої проєкти» - пояснив пан Дмитро.

В кінці хакатону команди коротко презентують свої стартапи та найкращі проєкти отримають призи від спонсорів. Партнери хакатону: ElephantsLab, PBS consulting, Exadel Ukraine, Trustee Wallet, TapOk, SteelKiwi, Cherdak, ВНТУ, "Подільська громада", ДонНУ імені В. Стуса та інші.

Після заходу пройде двомісячний акселераційний навчальний курс з провідними експертами.

Цього разу окрім команд-учасників можна прийти на подію в якості глядачів. Щоб зарезервувати місце пишіть сюди.

Якщо є питання - пишіть тут, у реєстраційній формі

Поділитися :