Новини

Перший у Вінниці безконтактний тролейбус «VinLine», з автономним ходом на 20 км, вийшов на рейс

24 вересня 2020, 15:27

Модернізований тролейбус дасть можливість економити кошти на закупівлях громадського транспорту та продовжить маршрут у напрямку  №10 Немирівського шосе.

Як йдеться на сторінці міського голови Сергія Моргунова у Фейсбук, батарея тролейбусу заряджається під час руху на лінії, а коли контактна мережа закінчується – струмоприймачі опускаються та машина їде далі. Завдяки такому транспорту, у Вінниці продовжать маршрут №10 в напрямку Немирівського шосе. Додадуть по три зупинки в кожен бік. І це  дозволить поліпшити транспортне сполучення з мікрорайоном, який розбудовується.  Міський голова проїхався цим маршрутом та подивився, як працює модернізований  тролейбус та зазначив, що  це один з  елементів розширення маршрутної мережі.

«Будемо зараз перевіряти, як він себе зарекомендує, модернізований тролейбус. Далі будемо збільшувати кількість тролейбусів саме на цьому маршруті. Однозначно будемо по такому ж принципу продовжувати маршрути в районі аграрного університету до гніванської перемички. Я думаю, що це один з таких елементів розширення маршрутної мережі. Крім закупівлі нових видів транспорту, я маю на увазі автобусів,  ми зараз розглядаємо варіанти: або на газу, або на електробуси . І паралельно саме модернізація в будівництво поки нових тролейбусів саме з такими системами», - повідомив Сергій Моргунов  

 

Міський голова також зазначив, що завдяки новому тролейбусу з автономним ходом маршрут №10  подовжать на 2 км 200 метрів  по Немирівському шосе до Вінницького індустріального парку. Раніше з громадського транспорту тут був лише автобус №19, і цього було недостатньо, щоб перевезти пасажирів, яких з кожним роком стає все більше. Наразі тролейбус їздитиме в тестовому режимі, щоб перевірити, як при повному завантаженні витрачатиметься  заряд, яку відстань потрібно проїхати з контактною мережею, аби  зарядитися. Міський голова також наголосив, що з такими тролейбусами у Вінниці можна продовжувати маршрути без необхідності будувати контактну мережу та додаткові тягові підстанції, які вимагають серйозних фінансових вкладень. А у перспективі - це можливість покращити сполучення з районом аграрного університету, Вінницькими Хуторами та іншими приєднаними громадами.

Додамо, що Вінницька транспортна компанія впродовж 2019-2020 років зібрала  шість нових тролейбусів «VinLine». Один з них - з автономним ходом.

 

 

Поділитися :