Новини

Під виглядом працівників банку ошукували людей: у Вінниці викрили злочинну групу ув'язнених

7 липня 2023, 09:16

Наразі відомо про 30 постраждалих з майже усіх областей України.

Як повідомляють у відділі комунікацій Нацполіції Вінниччини, злочинну схему налагодив 35-річний ув'язнений, який разом з двома подільниками відбуває покарання за майнові злочини у вінницькій колонії. Усі чоловіки раніше неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців та не один рік провели за ґратами. Ув'язненим допомагала 39-річна спільниця на волі - жителька Вінницького району.

Зловмисники телефонували потерпілим і представлялись співробітниками служби безпеки банку. Після отримання від них персональної інформації, переказували усі їх гроші з рахунків. 

"Суми, які засудженні переводили з рахунків потерпіли, становили від 5 до 35 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

У ході обшуку у камері засуджених виявили 8 мобільних телефонів, 20 сім-карт та чорнові записи. Їх злочинці ховали у "схронах" від адміністрації колонії. У спільниці, яка мешкає в м. Немирів, правоохоронці також провели обшуки.

"Наразі поліція встановлює інших осіб, які могли постраждати від дій зловмисників. За цим фактом Вінницьким районним управлінням поліції розслідується провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув'язнення", - коментують у поліції.


Фото: ГУ Національної поліції у Вінницькій області 

Поділитися :