Новини

Підготовка до відзначення вінницьких медиків Орденом Святого Пантелеймона

4 січня 2023, 17:04

Щороку в Україні, і, зокрема, на Вінниччині визначають переможців в різних медичних номінаціях.  

Орден Святого Пантелеймона - це позитивний моральний момент, емоційний, який всім дає заряд, адже війна триває не один тиждень, крім того, сталість проведення нагородження найкращих медиків засвідчує, що Україна обов’язково переможе. Крім того, війна продемонструвала високий рівень підготовки української медицини до нинішніх викликів і важливість створення єдиного медичного простору.

«2022 року відзнака мала лише одну номінацію - «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором». Це спричинено тим, що ми Поважна Рада, яку очолює ексміністр охорони здоров’я Василь Князевич вирішила підтримати тих медиків, які на передовій: щодня, щогодини рятують життя наших воїнів» - сказала в ефірі проєкту «Рефлекторія» голова Регіональної ради Ордену Святого Пантелеймона, заступник директора Департаменту охорони здоров’я і реабілітації Вінницької ОВА пані Тетяна Бондаренко.

Щороку в Україні, і, зокрема, на Вінниччині визначають переможців в різних медичних номінаціях. У 2023- му році буде три номінації: кращий медик, кращий фармацевт, і краща іноземна компанія, клініка, чи благодійний фонд, які активно підтримують України в сенсі надання медичної допомоги та обладнання.

Також буде визначено номінантів і на місцевому рівні. Для цього в області працює Регіональна рада, яка вже розпочала активну роботу щодо підготовки презентацій кандидатур.

Поділитися :