Новини

"Пиріжковий" веломарафон та "Янівські вихідні": два велоівенти пройдуть у Вінниці протягом червня

4 червня 2021, 10:56

Вже за тиждень вінничан запрошують на традиційний 200-кілометровий "Пиріжковий" веломарафон-бревет.

Як зазначив в ефірі "Місто над Бугом" голова наглядової ради ГО"Вінниця мобільна" Олександр Царевський, бревет, або веломарафон по шосе, пройде на Вінниччині  вп’яте. Обов’язковими умовами для учасників є наявність шолома й відсутність лежака на ровері. Новачкам рекомендують розпочинати свої марафони із дистанції у 200 кілометрів.

"Пиріжковий" – це найдавніший заїзд у Вінницькій області. Свою назву він отримав завдяки частуванням, які очікують на учасників велозаїзду. Зокрема велосипедистам пропонуватимуть скуштувати борщ, виготовлений за спеціальним рецептом. Також, за словами Олександра Царевського, заїзд має й інші цікаві традиції, яких дотримуватимуться й цього року.

– Марафон має певні традиції: учасник, який приїздив останнім минулого року, він на фініші вручає пляшку шампанського учаснику, який приїздить останнім цього року. Певні традиції стосовно КП – це обов'язковий борщ на 2-му КП, це обов'язкове "Пепсі" на 3-му КП. І сама дистанція не важка, а фанова, цікава.

Окрім цього заїзду, на вінничан чекають з 19 по 21 червня так звані "Янівські вихідні". Під час цього заходу планується заїзд на ретровелосипедах. Як зазначив Олександр Царевський, аби взяти участь у цих перегонах ровер учасника має відповідати певним вимогам.

– Якщо брати по канону, то це рами, які вироблені до 1970-го року. Ми спростили правила: це рами, які вироблені до 1980-го року, бажано з максимально регіональним обвісом. І вже серед цих велосипедів буде проходити конкурс.

Окрім велоперегонів на "Янівські вихідні", планується й цікава культурна програма. Зокрема, можна буде насолодитися виступом польських джазових виконавців та столичних музикантів. Також очікують майстер-класи з приготування страв подільської кухні. Аби взяти участь у заході, потрібно зареєструватися на фейсбук-сторінці заходу.

Поділитися :