Новини

"Пісня води і полум’я": на Європейській площі у Вінниці розгорнули виставку пожежної техніки

11 вересня 2021, 15:48

Експозицію приурочили до 170-ти років з моменту заснування пожежної охорони в місті.

На локації біля Вежі ви зможете побачити зразки пожежної техніки різних часів, зокрема пожежне авто 1939 року випуску, відомий пожежний автомобіль 130-й ЗІЛ, а також тематичні експонати із фондів відомчого музею пожежної охорони Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. 

Також там розміщена історична виставка, що розповідає про вінницьких професійних вогнеборців часів їх офіційної появи у 1851 р. На локації перебувала наш кореспондент Ірина Назарова, яка поспілкувалась з Олександром Федоришеним, керівником "Центру історії Вінниці", який і є ініціаторами створення такої незвичної локації.

"Локація має назву "Пісня води і полум'я" за аналогією з відомим фентезі-серіалом. Але ми тут говоримо не про фентезі – а про сучасних і історичних героїв – про пожежників і рятувальників. 2021 рік знаковий, бо нині маємо 170 років від моменту заснування професійної пожежної охорони міста Вінниці. Демонструємо зразки історичної та сучасної техніки спільно з ГУ ДСНС України у Вінницькій області, з нашим професійним коледжем пожежної безпеки життєдіяльності і з приватними колекціонерами, зокрема, з музеями автотранспорту і з колаборацією декількох колекціонерів. На виставці представлені історичні світлини, документи, предмети, надані Музеєм пожежно-технічної служби при ГУ (фантастична пожежна помпа поч. ХХ ст., зразки касок, модель першого вінницького пожежного автомобіля)", – розповів Олександр Федорошен.

Нагадаємо, виставка триватиме до 18:30. Тож у вас є ще час відвідати цю та безліч інших цікавих локацій.

Поділитися :