Новини

Пізнають нове та випробовують логіку: як у Вінниці працює "Літня фізико-математична школа"

9 серпня 2023, 10:31

Нещодавно ще 60 школярів долучились до літньої школи на базі фізико-математичного ліцею №17. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, такий табір традиційно функціонує з 1998 року. Його відвідують діти, які стали переможцями олімпіад ІІІ та IV рівнів з фізики, математики та інформатики. Тут дітей розподіляють на 4 вікові категорії, а саме: юніори, молодші кадети, старші кадети та ветерани. Заняття у літній школі тривають з 8:00 до 17:30.

Ідея табору – задовольнити освітні потреби дітей, які готові отримувати додаткові глибокі знання з технічних предметів та точних наук. Зокрема, під час перебування в літній школі, учасники розв’язують задачі, слухають факультативи, консультації, спецкурси, грають у інтелектуальні гри та випробовують власні сили на “Фізмат-боях”.

Окрім того, для розумового розвантаження, діти грають у баскетбол, волейбол, настільний теніс та бадмінтон.

За словами учасника табору Ярослава Ягути, літня школа призначена для дітей, які зацікавлені технічними науками, такими як математика, фізика та інформатика.

"Під час навчання, ми слухаємо лекції від викладачів, студентів вишів та випускників ліцею №17, які розповідають про свій досвід та допомагають визначитись з майбутнім навчанням та роботою”, – розповів Ярослав.

Працюватиме табір до 14 серпня і фінансується коштом міської ради. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :