Новини

Поклали життя за Україну: за минулий тиждень стало відомо про загибель 21-го захисника з Вінниччини

4 вересня 2023, 10:21

Протягом останнього тижня, з 28 серпня по 3 вересня, стало відомо про загибель двадцяти одного захисника з Вінниччини: Євгена Ліпка, Олега Щербини, Андрія Павлюка, Андрія Греськова, Богдана Гапченко, Миколи Драчука, Бориса Дідура, Вадима Андрієвського, Валентина Яричевського, В’ячеслава Сігналєвича, Олександра Миськова, Владислава Римара, Олександра Бінецького, Сергія Бухтія, Миколи Гаврилюка, Максима Лінника, Михайла Свйонтека, Вадима Ілика, Віктора Козійчука, Максима Шишкіна та Тимофія Іванова.

На сайті Жмеринка.city провідомили про загибель Євгена Ліпка. Євген був мобілізований 7 березня 2023 року. Служив командиром 1 мотопіхотного відділення 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Євген загинув 25 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Невельське Донецької області. За тиждень до загибелі 43-річному жмеринчанину присвоїли звання молодшого сержанта. 

Бершадський міський голова Віталій Драган на своїй Фейсбук-сторінці повідомив про загибель Олега Щербини. Оборонець пішов добровольцем на війну з перших днів вторгнення ворога та мужньо боронив нашу державу. 

Сільський голова Мурафської територіальної громади Олег Літвіненко повідомив про загибель двох оборонців - Андрія Павлюка та Андрія Греськова

Андрій Павлюк поліг у бою від отриманих травм в районі населеного пункту НовоєгорівкаСватівського району Луганської області 26 серпня.

29 серпня поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання, отримавши поранення не сумісні із життям, загинув Андрій Греськов.

На фейсбук-сторінці "Самгородок Наш" повідомили про загибель Богдана Гапченка. Оборонець стояв на захисті України на Запорізькому напрямі, де він й прийняв свій останній бій з окупантом. 

На фейсбук-сторінці Літинської селищної громади повідомили про загибель Миколи Драчука. Життя оборонця обірвалось 25 серпня 2023 року при виконанні бойового завдання в районі н.п. Оріхово-Василівка Донецької області внаслідок артилерійського обстрілу.

Селищний голова Тростянецької ради Людмила Черновецька повідомила про загибель Бориса Дідура. Він помер 26 серпня під час виконання бойового завдання зі штурму військ рф на Сході України.

Тульчинська районна держадміністрація повідомила про загибель Вадима Андрієвського. У зв’язку із отриманням поранення на полі бою захисника доставили до міській лікарні Львова, де від отриманих травм Оборонець помер 27 серпня.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва на своїй фейсбук-сторінці повідомила про загибель Дмитра Янчука. У 2021 році він пішов на службу за контрактом в Збройні Сили України. З перших днів повномасштабного вторгнення окупантів став на оборону Батьківщини. 28 серпня 2023 року у польовому хірургічному госпіталі у м. Добропілля Донецької області Дмитро помер від бойових поранень, отриманих в результаті ворожого ракетного удару поблизу населеного пункту Дорожнє Донецької області.

Барська міська рада повідомила про загибель В'ячеслава Сігналевича та Олександра Миськова

Старший солдат Національної гвардії України В'ячеслав помер 29 серпня захищаючи Україну від окупантів.

Солдат Національної гвардії України Олександр загинув того ж дня під час виконання бойового завдання.

Ладижинська міська територіальна громада повідомила про загибель Владислава Римара. Оборонець, командир вертолітної ланки, загинув 29 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Жмеринська міська рада повідомляє про загибель Олександра Бінецького. Захисник пройшов пекло АТО, службу в складі ТРО Київщини, отримав військовий вишкіл за кордоном та боронив Україну у складі 101 ОБрО ГШ ЗСУ імені генерал-полковника Генадія Воробйова. 30-річний Олександр загинув 30 серпня у Бахмуті на Донеччині. 

Немирівська міська рада повідомила про загибель Сергія Бухтія. Оборонець поліг 30 серпня у боях за незалежність України.

Калинівська міська рада повідомляє про загибель Миколи Гаврилюка. Оборонець після важкого поранення проходив лікування у шпиталі на Запоріжжі, де 30-го серпня він помер від отриманих поранень. 

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва на своїй фейсбук-сторінці повідомила про загибель Максима Лінника. Військова доля Максима почалася у 2015 році, служив у танковій бригаді, звідки з часом звільнився. Але не зміг лишити своїх побратимів та знову повернувся до служби. З початком повномасштабного вторгнення став на захист своєї Батьківщини. 30 серпня Максим загинув біля н.п.Селідово Донецької області під час виконання бойового завдання.

Барська міська рада повідомила про загибель Михайла Свйонтека. З березня 2022 року захисник перебував у статусі безвісти зниклого. На жаль, його особу було ідентифіковано і підтверджено загибель на полі бою за експертизою ДНК.

Староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко повідомив про загибель Вадима Ілика

"Тяжка втрата для рідних та близьких. Невимовний біль. Дякуємо Герою за подвиг в ім’я майбутніх поколінь!" - йдеться у дописі.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Віктора Козійчука. 31 серпня Оборонець загинув від отриманих поранень біля населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області під час стрілкового бою з противником.

Очільник Вороновицької громади Олександр Ковінько повідомив про загибель 31-річного захисника Максима Шишкіна, який поліг, виконуючи бойове завдання на Донеччині.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Тимофія Іванова. 32-річний воїн боронив Україну у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Разом із побратимами відстоював східні рубежі Батьківщини. Загинув 9 серпня під час виконання бойового завдання поблизу села Мар’янка Дніпропетровської області.

Світла пам'ять Героям. Співчуття рідним та близьким...

Поділитися :