Новини

Поліція закликає вінничан повідомляти про факти продажу піротехніки у місті

23 грудня 2022, 16:42

У період воєнного стану діє заборона на продаж та використання піротехнічних засобів.

Як написали на сторінці у фейсбук Патрульної поліції Вінницької області, заборонено запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди. Тож правоохоронці просять повідомляти про факти продажу піротехніки за номером 102. 

І нагадують, що за порушення цих вимог існує адміністративна та кримінальна відповідальність.

  • Стаття 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Санкція статті — штраф від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, отриманих внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

  • Cтаття 173 (Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян) КУпАП.

Санкція статті — штраф від 3-х до 7-ми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1-го до 2-х місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

  • Стаття 182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях) КУпАП.

Санкція статті — штраф на громадян від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян — суб'єктів господарської діяльності — від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  • Стаття 184 (Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей) КУпАП.

Санкція статті — попередження або накладення штрафу до 0,3 мінімального розміру заробітної плати.

  • Стаття 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП.

Санкція статті — штраф від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

  • Стаття 296 (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) ККУ.

Санкція статті — штраф від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

 

Поділитися :