Новини

Понад 20 тисяч потерпілих: вінницькі поліцейські викрили хакера, який крав паролі до електронних гаманців

2 квітня 2021, 14:18

Паролі зловмисник продавав на хакерських форумах.

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, слідчі відділення поліції №1 Хмільницького районного відділу поліції спільно зі співробітниками кіберполіції задокументували злочинну діяльність 30-річного калинівчанина, який на хакерських форумах продавав паролі доступу до платіжних систем громадян.

За допомогою спеціального програмного забезпечення зловмисник викрадав паролі до облікових записів платіжних систем та електронних гаманців громадян, формував відповідні електронні бази та продавав їх на форумах. База фігуранта налічувала близько 20 тисяч облікових даних потерпілих.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили комп’ютерну техніку та носії інформації. Наразі правоохоронці проводять всі необхідні слідчі дії, щоб встановити кількість потерпілих та розмір завданої їм шкоди.

"Поліцією розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

 

Поділитися :