Новини

Понад 50% вінницьких вчителів вакцинувались проти COVID-19

5 серпня 2021, 13:41

Вакцинація працівників закладу освіти на рівні 80% дає змогу розпочати освітній процес в очному форматі. 

Як розпочнеться новий навчальний рік для вінницьких школярів онлайн чи офлайн залежатиме від масштабів вакцинації освітян. Адже у разі переходу міста із «зеленої» зони до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки, робота закладів освіти буде можлива лише за умови, якщо працівники того чи іншого закладу вакциновані на рівні 80%. Про це "Місту над Бугом" розповіла директорка департаменту освіти  вінницької міської ради Оксана Яценко. За її словами, в іншому випадку школа переходить на дистанційне навчання. 

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, при ускладненні епідситуації, дошкільні заклади освіти, загальної середньої освіти і позашкільні, працюватимуть онлайн. Офлайн вони можуть працювати за умови, якщо рівень вакцинації працівників у цьому закладі становитиме не менше 80%, - уточнила Оксана Яценко. 

За словами Оксани Яценко, наразі понад півтори тисячі вінницьких вчителів пройшли повний курс вакцинації. А це понад 50% із загальної кількості освітян. Вакцинуються і технічні працівники закладів освіти. 

Працюємо над цим питанням. Агітуємо й інформує людей. Будемо працювати над тим, щоб наші школи працювали офлайн, оскільки ми усі зацікавлені в отриманні якісної освіти нашими дітьми. Батьки, працівники школи, позашкільної освіти  й дитсадків, департамент освіти - ми маємо працювати разом, щоб не було повторення практики минулого року. Час показав, що дистанційний формат освіти підходить не всім, - зауважила директорка міського департаменту освіти.

Тож новий навчальний рік в Україні та на Вінниччині зокрема школярі, найімовірніше, розпочнуть за партами. В разі ж зростання захворюваності на коронавірус імовірність повернення до дистанційної форми занять підвищиться. Передусім це залежатиме від педагогів і їхньої готовності вакцинуватись.

Щоб освітяни могли зробити свідомий вибір і захистити себе від коронавірусної хвороби, Міністерство охорони здоров’я разом з ЮНІСЕФ створили для них збірку відповідей на найпоширеніші запитання про вакцинацію проти COVID-19.

Фото з сайту nus.org.ua

Поділитися :