Новини

Понад шістдесят тисяч гривень на ЗСУ зібрали у Вінницькому техколеджі під час благодійного студентського балу

28 березня 2024, 16:11

Бал цьогоріч був тематичним - “Квартирник 60-х”. Це епоха “Тіней забутих предків” Сергія Параджанова, пісень Володимира Івасюка, картин найкращої подруги Василя Стуса Алли Горської та музики “The Beatles”.

Як інформують на фб-сторінці Вінницького технічного фахового коледжу, натхненницями “квартирника 60-х” були викладачка зарубіжної літератури Марійка Томчук і акторка вінницького театру ім. М.Садовського певні Марія Левченко. Вони певні: сучасна молодь має знати своїх талановитих попередників - вільних у своїх поглядах та способах їх вираження:

"Кожна епоха цікава по-своєму. А епоха 60-70-х була ще й відносно недавно. Це наших студентів прабабусі, прадідусі. Які жили разом з такими визначними особистостями, як Володимир Івасюк, Василь Стус, Левко Лук'яненко, наша шановна Ліна Костенко - тогочасними революціонерами. Ми мали на меті заглибити наших студентів у ті часи, коли українські митці були основою культурної спадщини совєцького союзу. Зараз у нас війна, і ми бачимо, що російський агресор відбирає у нас культуру. Тому підростаюче покоління має розуміти, хто були ці люди, що відбувається зараз та чому треба берегти свою мову й культуру", - каже Марійка Томчук.

Під час заходу найкреативніших та найяскравіших відзначали подарунками. Зокрема, обрали стиляг вечірки та найдрайвовішу пару.

Студентський бал, як і минулоріч, мав благодійну складову. Організатори “квартирника” ініціювали лотерею. Призами стали розмальовані технохудожниками трофеї наших військових - 9 гільз від боєприпасів різного калібру і два повербанки! Квитки для участі в розіграші студенти та викладачі купували за самостійно визначену суму. Окрім того, “донатили” в скриньку для збору коштів. 

Спільними зусиллями вдалося зібрати 66 тисяч гривень. Кошти передадуть техноволонтерам коледжу, які власноруч виготовляють повербанки та зарядні станції для військових.

Фото: фб/ВТФК

Поділитися :