Новини

Попри відсутність світла, вінницькі хірурги успішно прооперували 11-річного хлопчика

24 листопада 2022, 12:46

Лікарі діагностували у дитини гострий флегмонозний апендицит, тому потрібно було швидко рятувати дитину.

Як повідомляють в обласному департаменті охорони здоров'я, операцію провели в дитячій обласній клінічній лікарні. Заклад працював на дизель-генераторах, тому освітлення в операційній було таке ж, як зазвичай. 

"Операція пройшла успішно,  пацієнт почувається добре", - зазначив директор КНП "Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня" Василь Паненко.  

Хірургам обласної лікарні ім. Пирогова також довелося завершувати операції уже при роботі дизель-генераторів. 

"Дякую усім керівникам закладів і медикам, які вчора спрацювали як єдиний злагоджений механізм. Русня нас не зламає, бо ми на своїй землі! Дякую енергетикам, які так швидко спрацювали й відновили електропостачання в наших лікарнях. Сьогодні усі заклади працюють, є лікарні де ще є перебої з електроенергією, але ситуація контрольована і наш департамент постійно на зв’язку із закладами", - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Обласна клінічна лікарня ім. Пирогова та Центр нефрології та діалізу обласної лікарні ім. Пирогова під час вимкнення світла також автоматично перемкнулися на дизель-генератори. Це забезпечило безперебійну роботу лікарні, а пацієнти не відчули жодного дискомфорту. 

Поділитися :