Новини

Привласнила понад мільйон гривень: на Вінниччині засудили бухгалтерку відділу освіти однієї з селищних рад

8 травня 2024, 14:15

Підсудна протягом майже трьох років вносила до електронної системи завідомо неправдиву інформацію. Внаслідок цього державі було завдано збитків у розмірі майже 1 млн 200 тис. грн.

Як зазначається на сайті Вінницької обласної прокуратури, бухгалтерка відділу освіти однієї з селищних рад Тульчинського району з червня 2019 року по березень 2022 року привласнила майже 1 млн 200 тис. грн державних коштів. Їх використала на власний розсуд.

Підсудна без відома та дозволу керівництва відділу внесла до електронної системи завідомо неправдиву інформацію. Завдяки цьому на її банківський рахунок було нараховано кошти з держбюджету. Внаслідок таких протиправних дій державі були завдані збитки у розмірі майже 1 млн 200 тис. грн.

"Тульчинською окружною прокуратурою було доведено перед судом винуватість особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 185 частини 1, 2, 3, 4 та статтями 358 частини 2, 3, 4 Кримінального кодексу України (щодо вчинення крадіжки у великих розмірах в умовах воєнного стану та підроблення документів)", - зазначаєтся в повідомленні.

Підстудна проведе за ґратами 5 років.

Фото: ілюстративне

Поділитися :