Новини

Проблематика визволення українських полонених

24 квітня 2023, 14:49

Вінницький регіональний Консультаційний центр Центрального регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими обслуговує 5 областей: Вінницьку, Житомирську, Чернівецьку, Хмельницьку і Черкаську. 

Звертатися по допомогу можуть і жителі інших регіонів. Вінницька міська рада надала фінансову підтримку на утримання Консультаційного центру. Які основні питання вирішуються на сьогодні, і скільки наших захисників вже вдалося повернути додому розповіла Юлія Приймак – керівниця Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, депутат Вінницької міської ради.

«Україна постійно оновлює реєстр військовополонених та зниклих безвісти. Поранених та з важкими хворобами виводять в окремі категорії. Водночас, це не гарантує швидкого звільнення з полону. Ми спільно з колегами із відповідних силових структур, військової розвідки та з усіма причетними до цієї роботи з різних організацій запровадили регулярні виїзні зустрічі в територіальні громади як Вінниччини, так й інших областей, аби обговорити із родичами полонених поточні проблеми нашої роботи. Найголовніші висновки, що зроблено із почутого: закликаємо родичів та близьких наших військовополонених, зниклих без вісти, усіх, кого на сьогодні розшукуємо – не старайтеся проводити цю роботу самотужки! Не оприлюднюйте персональні дані, адже це може тільки зашкодити тим, хто нині в полоні ворога. Звертайтеся до нас: ми надамо усю кваліфіковану допомогу. У нас різнопрофільні спеціалісти. Ми знаємо, ЩО робити, ЯК робити, КОЛИ і ДЕ, аби наші українські громадяни якомога скоріше повернулися додому» - сказала пані Юля в етері проекту «Рефлекторія».

Поділитися :