Новини

Продавав неіснуючу деревину через інтернет: на Вінниччині поліцейські викрили шахрая

24 жовтня 2022, 14:47

За такий злочин 23-річному зловмиснику загрожує покарання до трьох років обмеження волі.

Як  повідомляють на сайті Нацполіції у Вінницькій області, 23 – річний мешканець Вінницького району організував продаж дров через оголошення в соціальній мережі. Отримавши кошти на рахунок, підозрюваний перестав виходити на зв’язок з покупцем.

До поліції звернувся 54 – річний жмеринчанин та розповів, що у соціальній мережі знайшов оголошення про продаж деревини. Зателефонувавши за вказаним номером, домовився з продавцем про товар після повної оплати.

"Потерпілий перерахував на банківський рахунок зловмисника 7 300 гривень. Надалі усі спроби чоловіка зв’язатися з продавцем виявилися марними. Зрозумівши, що його ошукали, він звернувся до поліції", - йдеться у повідомленні.

Шахрайські дії зловмисника викрили поліцейські за силової підтримки бійців КОРДу.

Оперативним шляхом працівники поліції встановили особу зловмисника та розшукали його за місцем проживання. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 23 – річний мешканець Вінницького району. У помешканні якого слідчі провели обшук та вилучили 4 мобільні телефони та sim – карти.

"Наразі поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до аналогічних злочинів та встановлюють потерпілих, які могли стати жертвами шахрайських дій правопорушника. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання до трьох років обмеження волі", - йдеться у повідомленні.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру.

Поділитися :