Новини

"Продавав" вигадані ґаджети: у Вінниці чоловік з-за ґрат ошукував українців

3 квітня 2024, 11:10

Від його дій постраждали жителі з різних регіонів країни. Загальна сума збитку становить понад 46 тисяч гривень.

Як зазначається на сайті Національної поліції Вінницької області, неодноразово судимий за майнові злочини чоловік під час відбування покарання створював фейкові оголошення з продажу вигаданих ноутбуків та мобільних телефонів.

Покупців він просив надіслати гроші для завдатку або ж повністю оплатити замовлення. Ув’язнений вказував банківські рахунки своєї знайомої, на які потерпілі перераховували кошти. Аби легалізувати кошти, видурені у людей, зловмисник замовляв своїй подрузі різні товари, які остання мала придбати та передати йому до в’язниці.

Після того, як підозрюваний отримував бажане – на зв’язок із потерпілими більше не виходив. 

Крім того, під час обшуку в ув’язненого виявили паперові згортки канабісу, який він зберігав для власного споживання.

"Чоловік повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 209 ККУ (Легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. За вчинення таких дій зловмиснику загрожує до 5 років ув’язнення. Наразі поліція встановлює інших осіб, які можуть бути причетні до злочинних дій", – кажуть у поліції.

Фото: Національна поліція Вінницької області

Поділитися :