Новини

Промислову систему накопичення енергії українського виробництва встановлять у Вінниці

26 липня 2021, 12:51

Накопичувач дозволяє споживати електроенергію за потреби, а не лише тоді, коли вона була згенерована.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.  Зазначається, що це перший накопичувач, який розробили, спроєктували та виготовили повністю в Україні. Потужність батареї становитиме 1 МВт, а її місткість - 1 МВт на годину.

Проєкт реалізує KNESS. Виконком міськради надав містобудівні умови та обмеження на будівництво цього унікального об'єкта.

Повідомляється, що система складається з батарейних кластерів. Усі інтелектуальні технології модулів – власна розробка KNESS, зазначають у компанії. Завдяки цьому забезпечується балансування заряду, моніторинг та управління усіма процесами. Накопичувач дозволяє споживати електроенергію, коли у ній є потреба, а не лише тоді, коли вона була згенерована.

Такі інноваційні рішення стратегічно важливі не тільки для Вінниці, а всієї держави. Це дає можливість підвищити гнучкість та ефективність енергосистеми. А надалі - збільшити обсяги виробництва чистої електроенергії з відновлювальних джерел. Нагадаю, що у нашому місті також вперше в Україні планується розпочати виробництво зеленого водню, окрім того, створити систему малого розподілу електроенергії для індустріальних парків, - написав Сергій Моргунов. 

Важливо, що такі проєкти впроваджуються саме у Вінниці. Оскільки зелена економіка та екологічно чисте середовище – пріоритети Стратегії «Вінниця3.0».  

Поділитися :