Новини

Протягом року у Вінниці капітально відремонтують 8 ліфтів

7 квітня 2021, 10:47

Ремонт відбувається за кошти міського бюджету на умовах співфінансування з мешканцями.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці міської ради, наразі вже капітально відремонтували чотири підйомники. Ще в трьох роботи тривають - у першому, другому та третьому під’їздах по вул. Москаленка,65.

У ліфти, які оновлюють, встановлюють спеціальні пристрої, через які мешканці багатоповерхівок у випадку зупинки підйомника зможуть зв'язатися з черговим диспетчером навіть за відсутності електроенергії в будинку.

"У нас в планах на 2021 рік капітально відремонтувати вісім ліфтів. Наразі у нас ще три ліфта в роботі. Хочу зазначити, що ми оновлюємо механізми, які відпрацювали повний термін експлуатації, а це 25 років, і потребують капітального, а не поточного, ремонту", - розповів директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман.

Зазначимо, капітальний ремонт ліфтів у місті проводиться на умовах співфінансування з мешканцями та за рахунок коштів міського бюджету. Зазвичай його виконують у будинках, де створено ОСББ, як перший капітальний ремонт одного конструктивного елементу.

Поділитися :