Новини

Протягом тижня вінничан безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ

14 травня 2021, 13:54

Акція розпочалась сьогодні, 14 травня. Її приурочили до Дня пам'яті померлих від СНІДу.

Як інформують на сайті облдержадміністрації, з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, третя неділя травня – день, коли світ згадує людей, які померли від СНІДу. Цьогоріч це 16 травня. У рамках тижня тестування до Дня пам'яті померлих від СНІДу у Вінниці проводитимуть забір крові на наявність антитіл до ВІЛ на базі мобільної амбулаторії КНП ВОР "Клінічний Центр інфекційних хвороб".

Акція пройде 14 травня з 10 до 16 години на території вокзального комплексу станції Вінниця, а також з 16 по 21 травня на Європейській площі з 12 до 17.

"На сьогодні у Вінницькій області виявлено більше 6 тисяч осіб з ВІЛ-інфекцією. Померли понад 1500 осіб. Від ВІЛ-інфікованих матерів в області народилися більше тисячі дітей. На сьогодні під медичним наглядом перебуває більше трьох тисяч людей. Крім цього, понад 2100 осіб отримують пожиттєву антиретровірусну терапію", – розповів директор обласного клінічного центру інфекційних хвороб Ігор Матковський.

За словами Ігоря Матковського, тестування на ВІЛ – найкращий спосіб профілактики захворювання. Адже щойно людина дізнається про свій позитивний статус, вона зазвичай змінює свою поведінку і приймає рішення про використання бар’єрної контрацепції та початок антиретровірусної терапії, яка може врятувати життя.

Поділитися :