Новини

Реалізація культурних проектів у Вінниці в умовах війни

26 грудня 2022, 17:11

«Нематеріальна культурна спадщина України» - ця програма сьогодні реалізується в онлайн режимі, і не втрачає своєї динамічності.

Український центр культурних досліджень спрямовує свою діяльність на аналітичну, дослідницьку й маркетингову роботу в сфері культури та нематеріальної культурної спадщини України, просуває ідеї українства у світі.

"Центром одразу, після початку активної фази військових дій було розроблено низку заходів та акцій на підтримку Збройних Сил України, втілено логістику та організовано евакуацію культурних цінностей, надбань українського мистецтва, живопису та інших предметів культурної спадщини" - сказала пані Ірина в ефірі проекту "Рефлекторія" радіостудії «Місто над Бугом».

УЦКД свого часу започаткував проєкт «Перша гастрономічна українська енциклопедія». Нині він реалізується у вигляді виготовлення спеціальних харчових наборів, супових та гарнірних виробів для воїнів ЗСУ, які на лінії фронту. «Нематеріальна культурна спадщина України» - ця програма сьогодні реалізується в онлайн режимі, і не втрачає своєї динамічності.

"Під час війни багато закладів культури України постраждали, і продовжують страждати від знищення загарбниками. Місяць тому відбулась конференція «Заклади культури на лінії вогню: руйнація і відбудова». Вона вкотре засвідчила активну роботу УЦКД в сенсі моніторингу діяльності установ культури в умовах активної фази війни" - сказала Ірина Френкель.

 Шляхом реалізації спеціальної програми з інтернаціональною підтримкою «Міжнародні норми та практика збереження культурної спадщини під час збройних конфліктів. Фіксація. Реституція. Повернення». Вона має на меті створити належні умови для евакуації закладів культури, відбудови тих, які можливо поновити, відбудувати заново ті, яких було зруйновано.

Поділитися :