Новини

"Розширення мережі велодоріжок та велоСТО": у Вінниці затвердили Програму розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки

29 грудня 2020, 11:58

Серед пріоритетних напрямків роботи - поєднання навколишніх громад з центром міста якісною та безпечною велосипедною інфраструктурою. 

Нещодавно виконавчий комітет Вінницької міської ради схвалив Програму розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки. Головна мета Програми – створення суцільної, зручної, безпечної велосипедної інфраструктури та поєднання нею усіх районів міста з центром. аби вінничани могли пересуватися на короткі відстані без використання власного моторизованого транспорту. Про це інформують на сайті міської ради.

У Програмі передбачають продовження веломережі до 110 кілометрів, наразі вона становить 79 км. Планується розширення мережі велопарковок (у тому числі критих) та мережі станцій громадського велопрокату Некстбайк до 45 - наразі їх 25. Також збільшать кількість мап веломаршрутів і станцій велоСТО, а також відремонтують ті, які вже існують. У планах - встановлення велототемів для автоматичного підрахунку велосипедистів.

"Ми продовжуємо розвивати велоінфраструктуру міста. З огляду на розширення меж Вінницької міської територіальної громаду та велику популярність велосипедного транспорту в сільській місцевості, нам необхідно вирішувати питання поєднання навколишніх громад з центром міста якісною та безпечною велосипедною інфраструктурою. Також ми хочемо, щоб у велосипедистів була можливість перевозити велосипеди у громадському транспорті. Це на випадок того, коли на вулиці не сприятливі погодні умови чи велосипедист себе погано почуває. Варто спробувати це попрактикувати. Також ми плануємо встановити велототеми для автоматичного підрахунку велосипедистів, щоб розуміти статистику і тенденції", - розповів головний департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін. 

З Програмою розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки можна ознайомитися за посиланням.

Поділитися :