Новини

Розвиток туристичної та спортивної сфер: понад 200 проектів подали на конкурс "Комфортні громади"

31 березня 2021, 12:18

Переможці конкурсу отримають фінансування від Вінницької обласної Ради.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, подача заяв на конкурс завершилася 24 березня. 

Загалом подали 213 проєктів, з них 204 – І категорії (розроблені територіальними громадами та районними радами Вінницької області) та 9 проєктів ІІ категорії – спільні проєкти, розроблені декількома органами місцевого самоврядування на основі договору про спільну діяльність (проєкти міжмуніципального співробітництва).

Серед 7 напрямів конкурсу найпопулярнішими стали "Сучасна громада" - 118 проєктів (націлена на розвиток спортивної та туристичної інфраструктури) та "Безпечна громада" – 32 проєкти (впровадження сучасних цифрових технологій та рішень для підвищення рівня безпеки та добробуту жителів громади). Ще по 19 проєктів розробили в напрямках "Здоров’я жителів громади" та "Культурний розвиток громади".

"Метою конкурсу був відбір проєктів розвитку територіальних громад, які фінансуються коштом обласного бюджету. Наразі бюджет конкурсу складає 20 млн грн.", - повідомив Вячеслав Соколовий.

До 9 квітня експертна рада аналізуватиме проєкти на відповідність технічним вимогам та комплектності. До 3 травня триватиме експертна оцінка заяв. 

Поділитися :