Новини

СБУ у Вінницькій області викрила модератора ряду антиукраїнських спільнот

30 липня 2021, 11:22

Чоловік закликав до повалення конституційного ладу України та зміни меж її території.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці Управління СБ України у Вінницькій області, мешканець Вінниччини поширював для багатотисячної аудиторії публічні заклики щодо зміни меж державного кордону України та захоплення державної влади, виправдовував і "легітимізував" анексію Криму та російську агресію на сході України.

"Під час обшуків вилучили комп’ютерну техніку, термінали мобільного зв’язку, інші речі (записники, сім-картки, нотатки), що містять докази причетності фігуранта провадження до протиправної діяльності", – йдеться в повідомленні.

Слідчі органів державної безпеки повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 (публічні заклики до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) Кримінального кодексу України.

Наразі перевіряється версія про можливе використання проросійськи налаштованого мешканця області спецслужбами РФ для ведення інформаційної війни проти нашої держави.

Поділитися :