Новини

Сергій Борзов: тариф на тепло та гарячу воду для вінничан до кінця опалювального сезону не зростатиме

9 лютого 2021, 16:31

Окрім того, підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. За словами посадовця, сьогодні ж з ініціативи Президента України, Кабінет Міністрів України, НКРЕ КП, "Нафтогаз" та мери міст підписали Меморандум для врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води українцям. Рішення щодо стабілізації ціни на зазначені комунальні послуги безпосередньо торкнеться мешканців 1523 багатоквартирних будинків області, з них майже 1200 у Вінниці. 

"Основними тезами підписання цього Меморандуму є те, що громадяни до кінця опалювального сезону 2021 року отримують незмінну ціну на водопостачання, гаряче водопостачання та тепло. Компанії, які займаються постачанням теплоенергії та гарячої води, гарантовано отримають газ, а також компенсацію з державного бюджету на різницю між цінами на газ та тарифами, які були закладені для населення. І ми розуміємо, що відбулась така взаємодія і вже до вересня Нафтогаз розробить спеціальні тарифи, які в подальшому дозволять нормалізувати ціноутворення на опалювальний період 2021-2022 року", - розповів Сергій Борзов.

Згідно з Меморандумом, Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування. Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року.

Фото: vin.gov.ua

Поділитися :