Новини

Сергій Моргунов: будівництво хірургічного корпусу лікарні швидкої медичної допомоги – на завершальному етапі

23 березня 2021, 11:17

Роботи планують закінчити до травня. Запрацювати новий корпус має до кінця цього року.

Масштабне будівництво сучасного хірургічного корпусу лікарні швидкої медичної допомоги по вулиці Київській розпочали у 2017-ому році. Загальна вартість проєкту - 270 мільйонів гривень, тільки на спорудження самої будівлі з бюджету громади вже спрямували близько 70 мільйонів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги – це триповерхова будівля з технічним та підвальним поверхами загальною площею 3511 кв м. На 1 поверсі розташовуватиметься відділення екстреної медичної допомоги. 

"Зазначу, що карети швидкої заїжджатимуть безпосередньо в приміщення, це важливо при транспортуванні хворих. Адже прийматимуть у лікарні не тільки мешканців міста - надаватимуть екстрену допомогу й тим, хто постраждав у ДТП в радіусі 100 км", - зауважив Сергій Моргунов.

На 2 поверсі знаходитиметься реанімаційне відділення на 18 ліжок, на 3-му – чотири ургентні операційні. У цокольному приміщенні облаштують стерилізаційну кімнату та пральню.

"Для надання висококваліфікованої допомоги створюються найкращі умови. Зараз робітники продовжують облаштовувати системи "чистих приміщень", принцип організації яких вимагає суворого контролю показників стерильності та мікроклімату. Наприклад, на вході до операційної - безконтактні двері, які відчиняються, коли спрацьовує датчик руху. А саме приміщення оперблоку оздоблене спеціальними HPL-панелями з гігієнічного матеріалу", - додав міський голова.

За словами Сергія Моргунова, будівельна готовність нового відділення – 85%. Вже прокладені мережі лікувальних газів. Змонтовані ліфти і частина обладнання. Заклад планують повністю оснастити і відкрити до кінця цього року.

Поділитися :